5. joulukuuta 2014

Granaattiomenaglögi kahdella tavalla

Lempeän mausteinen granaattiomena-punaviiniglögi sopii mitä parhaiten vaihteluksi perinteiselle glögille. Sen lisäksi, että juoma lämmittää, pääsee tällä myös mukavasti joulutunnelmaan. Granaattiomenamehun terveysvaikutuksista voit lukea lisää aiemmasta kirjoituksesta täältä.

Granaattiomena-punaviiniglögi (neljälle)

4 dl vettä
1 dl appelsiinin mehua
4 tl glögimaustetta
1 dl punaviiniä

Laita granaattiomenamehu, vesi, appelsiinista puristettu mehu sekä mausteet kattilaan. Kiehauta, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Lisää viini ja lämmitä, älä kuitenkaan anna kiehua. Siivilöi mausteet ja nauti lämpimänä. 

Granaattiomenamehu on sokeritonta ja hieman hapanta, joten glögiin voi oman maun mukaan lisätä myös sokeria. Punaviiniksi käy lähes mikä tahansa, koska juoma kuumennetaan ja maustetaan.
Granaattiomenamehusta valmistuu helposti myös toinen, vähemmän mausteinen juoma, joka sopii joulun lisäksi koko talveen. 

Granaattiomena-siideriglögi (neljälle)

4 dl granaattiomenamehua (100 %)
6 dl (ranskalaista) omenasiideriä
1-1,5 rkl sokeria
1 tl kokonaisia neilikoita
1 kanelitanko
1 dl appelsiinin mehua
Laita kaikki aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Älä anna glögin kiehua. Siivilöi ja tarjoile.

Vinkkinä vielä, että jos haluat kirkkaan juoman, älä valitse sameaa siideriä. Kuvasta voi päätellä, miten hyvin noudatin omaa vinkkiäni. Maku on joka tapauksessa kohdillaan. Suosittelen!


/ Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti