mykistynyt. Lapset poistuivat keittiöstä ja kieltäytyivät syömästä.
"Tartarpihvi on raakana syötävä liharuoka,Liha "raavittiin" veitsellä naudan sisäfileestä. Jos omistat lihamyllyn,
jossa liha on joko terävällä veitsellä jänteistä ja
kalvoista irti raaputettua, hienoksi hakattua tai
jauhettua naudanlihaa." - Wikipedia
voit käyttää sitä. Tartarpihvissä on erityisen tärkeää, että liha on
hyvälaatuista ja tuoretta.
Sekoita lihan joukkoon suolaa ja pippuria. Muotoile pihviksi.
Pihvin ympärille lautaselle koottiin näyttävä tarjoilu
- kapriksia
- punajuurta
- salottisipulia
- jalopenoa
- karhunlaukkaa
- piparjuuritahnaa
- dijon sinappia
Ja päälle raaka kananmuna (kuorenpuolikkaassa).
Karhunlaukka ja piparjuuri eivät klassikko-tartarpihviin kuulu, mutta kokeileva
kokkimme totesi näiden raaka-aineiden sopivan tähän erinomaisesti!
Sekoita kaikki ympärillä olevat ainekset lihan kanssa ja nauti tumman
paahdetun ruisleivän päällä. Kokki näytti tyytyväiseltä ja tartarpihvi maistui hyvältä!
Vaikutteita tartarpihviin etsittiin keittokirjasta: Hyvän maun rajoilla - Antti Vahtera ja Visa Nurmi (Otava, 1998) |
Tartarpihvin aineksia. |
Aikaisempi blogikirjoitus
karhunlaukasta:
Karhunlaukka, luonnon villiyrtti ja
ruohosipulin sukulainen, täällä >>
Aikaisempi blogikirjoitus
piparjuuritahnasta:
Lohta piparjuurikastikkeella, täällä >>
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti