12. joulukuuta 2014

Appelsiini-kinuskijäätelö

Maitotiivisteestä ja kermavaahdosta syntyy helposti kuohkeaa, itse tehtyä jäätelöä, jonka voi maustaa mielensä mukaan. Aiemman mansikkajäätelön sijaan kokeilin tällä kertaa hieman jouluisempaa makua: appelsiini-kinuskia.

Appelsiini-kinuskijäätelöMaitotiivistettä käytettäessä ei tarvita jäätelökonetta, vaan sähkövatkain riittää.

Appelsiini-kinuskijäätelö 

4 dl kuohukermaa
2 dl makeutettua maitotiivistettä (Dovgan)
4 rkl karamellisoitua maitotiivistettä (Dovgan)
1/2 vaniljatanko
2 appelsiinin mehu (n. 2 dl)
4 rkl sokeria
(kanelia)

1. Keitä ensin appelsiinin mehu ja sokeri siirapiksi. Kuumenna seosta kattilassa kunnes se sakenee eli n. 15 minuuttia. Seoksen ollessa n. 110 asteista jähmettyy se vähitellen ja jäähtyessään muuttuu vielä paksummaksi. Mausta siirappi halutessassi ripauksella kanelia.
2. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita maitotiiviste ja karamellisoitu maitotiiviste. Nostele seos varovasti kermavaahdon sekaan.
4. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja lisää päälle appelsiinisiirappi, sekoita huolimattomasti esim. veitsen kärjellä. Pakasta vähintään 8 tuntia tai yön yli. 

Vinkki: Halutessasi voit laittaa maitotiivistepurkit kylmään etukäteen, jolloin massa jäätyy tasaisemmin. Koristeluun sopii hyvin murskatut piparit sekä ylijäänyt karamellisoitu maitotiiviste, jota voi myös lämmittää varovasti.

Appelsinii-kinuskijäätelö 2

Parasta on, että jäätelöä voi tehdä juuri oman maun mukaan. Tai oikeastaan parasta on, että jäätelö on lisäaineetonta. Siten voi uskotella itselleen, että jäätelö on aivan pakko syödä heti pois pakkasesta pilaantumasta! :)


Appelsinii-kinuskijäätelö 3

.
 / Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti