14. joulukuuta 2016

Minttusuklaakarkit

Jos pidät minttusuklaasta tai After Eight -suklaakonvehdeista, pidät varmasti näistä minttusuklaakarkeista. Itse tehdyt makeiset ovat vastustamattomia joulun kahvipöydässä tai viemisenä sukulaisille tai kavereille.

Kondensoidusta maidosta tehdyt minttusuklaakarkit näkyivät blogeissa jo muutamia vuosia sitten. Nyt ohje näyttää tulleen uudestaan suosituksi. Karkit vaikuttivat sen verran helpoilta, että näitä oli viimein pakko kokeilla. Suosittelemme ehdottomasti testaamaan! Kondensoidusta maidosta makeiset on yllättävän helppo ja hauska tehdä.

Minttusuklaakarkit säilyvät jääkaapissa viikon tai pari, joten voit tehdä ne hyvissä ajoin etukäteen. Tällä ohjeella karkkeja tulee koosta riippuen n. 40 kpl. Voit helposti puolittaa ohjeen, mutta silloin karkit saattavat loppua kesken. Meillä näitä ei ehditty laittaa tarjolle kertaakaan kun karkit oli jo vähitellen käyty napsimassa suoraan jääkaapista!


Minttusuklaakarkit (n. 40 kpl)


1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
n. 12 dl tomusokeria
2 rkl piparminttuaromia
400 g tummaa suklaata
3 rkl rypsiöljyä
(valkosuklaata)

Sekoita kondensoituun maitoon piparminttuaromi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan. Helpointa tomusokeria lisätessä on käyttää sähkövatkainta. Taikinasta pitäisi tulla niin paksua, että siitä voi pyöritellä käsin pieniä palloja. Lisää viimeiset tomusokerit lastalla tai lusikalla sekoittaen, jos vatkaimen teho ei riitä.

Vuoraa leivinpaperilla tarjotin tai leikkuulauta, joka mahtuu pakastimeen. Pyörittele käsin pieniä palloja leivinpaperille. Paina pallot litteiksi ympyröiksi halkaisijaltaan n. 2-3 cm. Pienemmät karkit on myöhemmin helpompi kuorruttaa. Leivinpaperilla taikina asettuu ja pinta tasoittuu melkein itsestään.

Siirrä karkit pakastimeen noin tunniksi tai kunnes ne ovat kunnolla kohmeisia. Voit antaa karkkien jähmettyä myös jääkaapissa, mutta jäiset karkit kestävät kuorrutuksen paremmin.


Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Kasta jähmettyneet karkit hieman jäähtyneeseen, sulaan suklaaseen haarukan avulla ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja laita jääkaappiin kunnes suklaa jähmettyy.


Valmiit karkit kannattaa mieluiten säilyttää jääkaapissa. Jos haluat antaa ne lahjaksi, kestävät karkit hetken huoneenlämmössäkin. Mainio idea lahjapaketiksi on tyhjät After Eight -kuoret. Jos säilöt makeiset purkissa, kannattaa väleihin laittaa leivinpaperia.


Makeaa joulun odotusta toivoo

Annika :)

1 kommentti:

  1. näitä teen ainakin säästää ei tarvise ostaa keksejä ja on aina parempia kuin kaupan vaikkakin ostaa raaka-aineet.

    VastaaPoista