10. helmikuuta 2016

Kinuskinen omenakerrosherkku

Sharlotka-omenapaloja käytetään nimensä mukaisesti perinteiseen venäläiseen omenakakkuun, Sharlotkaan. Omenapalat sopivat kuitenkin kaikkeen muuhunkin leivontaan tai niitä voi lisätä sellaisenaan rahkaan, jogurttiin tai puuroon. 680 g purkissa omenaa on jopa 91,6 %, joten tämä todella maistuu omenalta! Moni on jo jäänyt näihin koukkuun...

Tällä kertaa omenapaloista valmistui yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi jälkiruoka.


Lasiin koottava jälkiruoka on siitä helppo, että suurin työ on kerman vaahdottaminen ja täytteiden lusikoiminen lasiin. Tämän jälkiruoan voi siis helposti tehdä kun vieraat ovat jo ovella. Jos aikaa on edes muutama minuutti enemmän, karamellisoi mantelilastuja koristeeksi. Omena, kinuski ja manteli on suorastaan vastustamaton yhdistelmä!

Tarvitset:
Sharlotka-omenapaloja
Dovgan karamellisoitua maitotiivistettä
kermavaahtoa
(rahkaa)
keksejä, esim. kaura

Karamellisoitu manteli:
2 rkl voita
100 g mantelilastuja
3 rkl tomusokeria
½ tl kanelia

Jos haluat, valmista ensin mantelit. Sulata voi pannulla. Lisää mantelit ja ripottele päälle tomusokeri ja kaneli. Paista mantelilastuja keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes lastut karamellisoituvat ja muuttuvat kauniin ruskeiksi. Siirrä mantelilastut lautaselle ja anna jäähtyä.

Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Voit halutessasi käyttää myös kermavaahdon ja rahkan seosta. Murenna keksit käsin tai muovipussin sisällä esim. kaulimella.

Kokoa jälkiruoat maljaan tai juomalasiin. Aloita peittämällä lasin pohja omenapaloilla. Lisää keksin muruja ja lusikoi päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Lisää lopuksi kermavaahtoa. Jatka kerroksittain täyttämistä kunnes lasit ovat täynnä. Koristele annokset karamellisoidulla mantelilla tai esim. raastetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti