20. helmikuuta 2016

CrunchersCrunchers eli rapeat voileipäkekseistä, kinuskista ja suklaasta tehdyt palat ovat viime aikoina olleet hurjan suosittuja. Resepti näissä on muutenkin yksinkertainen, mutta vielä helpompaa on täyttää keksit valmiiksi karamellisoidulla maidolla ja kuorruttaa ganachella, jonka voi tehdä maitotiivisteestä ja suklaasta. Pähkinän, suklaan ja kinuskin yhdistelmä muistuttaa vähän Snickers-patukoita, mutta näissä on ehdottomasti enemmän rapeutta eli crunchia.

Näillä aineilla ei kai voikaan syntyä muuta kuin herkullista:Tarvitset:
1 prk (397 g) Dovgan karamellisoitua maitotiivistettä
300 g voileipäkeksiä
100 g suolapähkinöitä
290 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Asettele pohjalle kerros voileipäkeksejä vierekkäin ja levitä päälle reilu kerros karamellisoitua maitotiivistettä. Lisää puolet pienemmäksi pilkotuista suolapähkinöistä. Tee toinen kerros samalla tavalla edellisen päälle.


Valmista suklaaganache kuumentamalla maitotiiviste (älä anna kiehua) ja sulattamalla joukkoon paloiteltu suklaa. Tee vielä kolmas kerros kekseistä ja kaada päälle hieman jäähtynyt suklaakuorrute. Tasoita lastalla ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Jos et malta odottaa, jääkaapin sijaan herkkupalat voi laittaa hetkeksi myös pakastimeen. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi paloiksi terävällä veitsellä ja tarjoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti