Kokki oli hankkinut risottoa varten tuoreita suppilovahveroita torilta.
Perhe jakautui kahtia ja puolet porukasta halusi lohta ja puolet pihviä.
- Menu 1. Suppilovahvero-tattaririsottoa ja paistettua lohta
- Menu 2. Suppilovahvero-hirssirisottoa naudan entrecôte -pihvillä
Testissä tänään olivat tattari ja hirssi.
Kokkaus alkoi niiden keittämisellä.
Hirssin keitto-ohje:
- huuhtele hirssi kuumalla vedellä ennen keittämistä
- kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lisää keitinveteen suolaa
- lisää hirssi, keitä noin 15-20 min.
Tattarin keitto-ohje:
- pakkauksessa tattari oli keitinpusseissa
- kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lisää keitinveteen suolaa
- lisää annospussit ja keitä noin 10 min.
Suppilovahverot pannulle paistumaan, mukana voita ja pilkottua sipulia. |
Tuoreesta timjamista nypittiin lehdet lapsityövoimalla. |
Menu 1. Suppilovahveroiden joukkoon lisätään keitetyt tattarit ja timjami - risotto on valmis! |
Menu 2. Suppilovahveroiden joukkoon lisätään keitetyt hirssit ja timjami - risotto on valmis! |
Teimme siis kahta erilaista sienirisottoa, toinen tattarista ja toinen hirssistä.
Risotto:
- tattaria tai hirssiä
- voin ja sipulin kanssa paistettuja suppilovahveroita
- tuotetta timjamia (käytä vain lehdet)
Ainekset sekoitetaan pannulla ja risotto on valmis.
Menu 1. Suppilovahvero-tattaririsottoa ja paistettua lohta |
Menu 2. Suppilovahvero-hirssirisottoa ja naudan entrecôte-pihvi maustevoilla |
Ja mikä oli arviointi...
Ruokailijat maistelivat toistensa annoksia. Molemmat, sekä tattari että hirssi,
toimivat hyvin suppilovahveroiden kanssa risotossa.
Lapset pitivät enemmän vaaleasta hirssistä, perheen aikuiset eivät osanneet
valita suosikkia :)
Tattarisuurimot, 4 x 100 gr keitinpusseissa
Lue lisää tästä tuotteesta >>
Samoja tattarisuurimoja löytyy myös 1 kg:n
pakkauksessa.
Hirssisuurimot, 900 gr
Lue lisää tästä tuotteesta >>
/Maarit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti