21. lokakuuta 2014

Kaksintaistelu - Sienirisotto Tattarilla vai Hirssillä?

Tattaria vai Hirssiä - Hirssiä vai Tattaria...




Kokki oli hankkinut risottoa varten tuoreita suppilovahveroita torilta.
Perhe jakautui kahtia ja puolet porukasta halusi lohta ja puolet pihviä.
  • Menu 1. Suppilovahvero-tattaririsottoa ja paistettua lohta
  • Menu 2. Suppilovahvero-hirssirisottoa naudan entrecôte -pihvillä

Testissä tänään olivat tattari ja hirssi.
Kokkaus alkoi niiden keittämisellä.

Hirssin keitto-ohje:
- huuhtele hirssi kuumalla vedellä ennen keittämistä
- kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lisää keitinveteen suolaa
- lisää hirssi, keitä noin 15-20 min.

Tattarin keitto-ohje:
- pakkauksessa tattari oli keitinpusseissa
- kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lisää keitinveteen suolaa
- lisää annospussit ja keitä noin 10 min.


Suppilovahverot pannulle paistumaan, mukana voita ja pilkottua sipulia.


Tuoreesta timjamista nypittiin lehdet lapsityövoimalla.




Menu 1. Suppilovahveroiden joukkoon lisätään keitetyt tattarit ja timjami - risotto on valmis!


Menu 2. Suppilovahveroiden joukkoon lisätään keitetyt hirssit ja timjami - risotto on valmis!


Teimme siis kahta erilaista sienirisottoa, toinen tattarista ja toinen hirssistä.

Risotto:

- tattaria tai hirssiä
- voin ja sipulin kanssa paistettuja suppilovahveroita
- tuotetta timjamia (käytä vain lehdet)
Ainekset sekoitetaan pannulla ja risotto on valmis.


Menu 1. Suppilovahvero-tattaririsottoa ja paistettua lohta
Menu 2. Suppilovahvero-hirssirisottoa ja naudan entrecôte-pihvi maustevoilla


Ja mikä oli arviointi...

Ruokailijat maistelivat toistensa annoksia. Molemmat, sekä tattari että hirssi,
toimivat hyvin suppilovahveroiden kanssa risotossa.
Lapset pitivät enemmän vaaleasta hirssistä, perheen aikuiset eivät osanneet
valita suosikkia :)



Tattarisuurimot, 4 x 100 gr keitinpusseissa

Lue lisää tästä tuotteesta >>

Samoja tattarisuurimoja löytyy myös 1 kg:n
pakkauksessa.






Hirssisuurimot, 900 gr

Lue lisää tästä tuotteesta >>








/Maarit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti