19. lokakuuta 2014

Key Lime -piiras sopii laiskalle leipurille

Suuret kiitokset blogimme lukijalle Ristolle, joka lähetti meille viestin
ja kuvat Key Lime eli amerikkalaisesta limettipiiraasta.
Hän oli löytänyt reseptin lehdestä (HS, linkki lopussa) ja inspiroitunut
kokeilemaan makeutettua maitotiivistettä.




Key Lime -piiras sopii laiskalle leipurille - eli se on helppo ja nopea valmistaa.
Aineksia on vain muutama ja nekin sekoitetaan yhdessä kulhossa.
Hyvä lopputulos, vähänen vaiva ja vähäisesti tiskiä...

Pohja:
350 g digestivekeksejä
150 g voita


Täyte:

4 limettiä
1 tlk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä
4 keltuaista


Koristeluun ja tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
limetin kuoriraastetta


1.
Leikkaa leivinpaperista ympyrä ja laita se irtopohjavuoan
pohjalle (halkaisija n. 22 cm). Tavalliseen piirakkavuokaan
et tarvitse leivinpaperia.

2.
Jauha keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita voisula
keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle
ja reunoille.

3.
Nosta pohja paistumaan 175-asteiseen uuniin noin
15 minuutiksi.

4.
Ota piirakkapohja uunista.
Laske uunin lämpö 150 asteeseen.

5.
Tee täyte. Huuhtele ja kuivaa limetit. Raasta limeteistä
kuori ja purista niistä mehu.

6.
Sekoita kulhossa maitotiiviste, keltuaiset
sekä limettimehu ja limettien kuoriraaste.

7.
Kaada täyte hieman jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin.

8.
Paista noin 25 minuuttia tai siihen asti,
kunnes täyte on hyytynyt.

9.
Anna piirakan jäähtyä pöydällä.
Siirrä sitten jääkaappiin pariksi tunniksi,
jotta täyte vielä kiinteytyy.

10.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Koristele piiras kermavaahdolla ja limettiraasteella. Tarjoa loput kermavaahdosta piiraan lisukkeena.


Linkki HS:n artikkeliin: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1412135020516



Parhaiten tähän piirakkaan sopii
Dovganin makeutettu maitotiiviste.
(Risto oli kokeillut saman tuotteen
karamellisoitua versiota).

Jos on innokas leipoja ja jälkiruokien
valmistaja, tähän tuotteeseen kannattaa
tutustua!
Lue lisää tästä maitotiivisteestä >>


Kiitos vielä Ristolle. Otamme mielellämme vastaan
lukijoidemme ideoita ja tietysti kuvien kera :)

/Maarit




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti