2. elokuuta 2014

Helppo toscakakku ja suussasulava kinuski

Jos pidät leipomisesta, kannattaa tutustua karamellisoituun maitotiivisteeseen.
Siinä on nimittän monikäyttöinen tuote, jonka avulla toteutat helposti herkkuleivonnaisia
ja jälkiruokia!

Tässä on helppo ja nopea toscakakun ohje, jonka pehmeä kinuskipäällinen syntyy
vaivattomasti karamellisoidusta maitotiiviisteestä.


Kakussa tarvittavat ainekset:

150 g voita tai margariinia
1,3 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjaujoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tölkki säilöttyjä aprikooseja
Kuorrute:
2 dl mantelilastuja
1 tölkki (250 g) karamellisoitua maitotiivistettä



1.  Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
2.  Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.
3.  Lisää jauhot rasva-sokeri-muna-seokseen.
4.  Lisää seokseen vielä paloitellut aprikoosit ja tilkka niiden lientä.

5.  Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 - 27 cm).
6.  Paista pohjaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

7.  Valmista kuorrutus sekoittamalla kattilassa karamellisoitu maitotiiviste ja mantelilastut.
8.  Kuumenna varovasti kuorrutusta, kunnes se sakenee (älä keitä).

9.  Ota pohja uunista ja kaada kuorrutus kakun päälle.
10. Jatka vielä uunissa kypsentämistä noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin värinen.





Karamellisoitu maitotiiviste (kinuski)
sopii erittäin hyvin leivonnaisiin, kakkuihin
ja jälkiruokiin. Karamellisoitua maitotiivistettä voit käyttää sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi.

Maitotiiviste säilyy huoneenlämmössä, joten leivonnaiset syntyvät helposti myös mökillä.


Lisätietoa tuotteesta tästä >>






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti