24. marraskuuta 2016

Joululahjavinkki: itsetehty piparkakkufudge

Helpon ja nopean fudgen voi tehdä myös mikrossa. Ei suklaan sulattamista vesihauteessa, lämpömittareita tai pitkää listaa kummallisia ainesosia!

Itsetehty piparkakkufudge syntyy suklaasta ja maitotiivisteestä alle puolessa tunnissa. Tämä piparkakulta maistuva fudge onkin mitä mainioin joululahjaidea. Kiedo piparkakkufudge sellofaaniin tai käytä pieniä karamellivuokia. Voit myös tarjota fudgen pienenä makeana palana glögin tai kahvin kera.

  
Itsetehty piparkakkufudge

400 g valkosuklaata
1 prk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä
1 tl piparkakkumaustetta
koristeluun 4 rkl tomusokeria ja 1/2 tl piparkakkumaustetta

Kaada mikronkestävään kulhoon maitotiiviste ja paloittele joukkoon suklaa. Lämmitä seosta mikrossa n. 30 sekunnin pätkissä ja sekoita välillä kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon piparkakkumauste ja kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Kun fudge on jähmettynyt, siivilöi päälle tomusokerin ja piparkakkumausteen seosta ja leikkaa fudge paloiksi.

Vinkki! Jos et pidä valkosuklaasta, voit vaihtaa valkosuklaan maitosuklaaseen tai käyttää puolet valkosuklaata ja puolet maitosuklaata. Tomusokerin lisäksi koristeluun sopivat murustetut piparkakut. Lisää ne fudgen päälle heti kun olet kaatanut sulan fudgemassan vuokaan, jotta muruset tarttuvat kiinni.


Makeutettua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa myydään säilyketölkeissä ihan tavallisissa S- ja K-kaupoissa. Kysy henkilökunnalta jos et löydä! Maitotiiviste sopii myös moniin muihin leivonnaisiin ja jälkiruokiin tai sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi.

Lisää vinkkejä maitotiivisteen käyttöön löydät blogin reseptiarkistosta.



2 kommenttia:

  1. Ihana resepti. Mitäpä olisi joulu ilman kotitekoista fudgea!

    VastaaPoista