22. kesäkuuta 2016

Sitruuna-jugurttijäätelö ilman jäätelökonetta

Maitotiivisteestä ja kermavaahdosta valmistat helposti kuohkeaa, itse tehtyä jäätelöä, jonka voit maustaa mielesi mukaan. Nopeudessa tämä ei paljon häviä kaupan jäätelöille. Jäätelömassan ehtii tehdä kirjaimellisesti 10 minuutissa ja sen jälkeen jäätelön voi unohtaa muutamaksi tunniksi pakastimeen. Et tarvitse jäätelökonetta eikä pakastettua jäätelöä tarvitse sekoittaa vähän väliä, joten itse tehtyä jäätelöä ei juuri helpommin voisi tehdä.


Pakastuksen takia tästä ei siis ole ratkaisuksi aivan äkilliseen jäätelönhimoon :) Odotus kuitenkin kannattaa! Kondensoitu maito tekee jäätelöstä täyteläisen kermaisen makuista. Parasta on, että tässä jäätelössä ei ole lainkaan lisä- tai säilöntäaineita

Kesähelteisiin sopii raikkaampi sitruunainen jäätelö, jonka joukossa on jugurttia ja reilusti sitruunaa. Kokeile myös vaikka lakritsilla, kahvilla tai Pätkiksellä maustettua jäätelöä! Ohjeita löydät Venäläisen keittiön Pinterestistä. Mukana on myös pari näyttävää jäätelökakkua, jotka sopivat hienompiinkin kesäjuhliin.

Helppo sitruuna-jugurttijäätelö

Tarvitset:
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
l prk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä
125 g kreikkalaista jugurttia
1 sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna
lemon curdia

Tee näin:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon makeutettu maitotiiviste, jugurtti, sitruunan mehu ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Kaada pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan ja lisää pinnalle lemon curdia. Sekoita varovasti, jotta osa sitruunatahnasta jää jäätelöön raidoiksi. Laita rasia pakastimeen jäätymään n. 4-6 tunniksi.

Vinkki: Halutessasi voit laittaa maitotiivistepurkin kylmään etukäteen, jolloin massa jäätyy tasaisemmin. Alla olevassa kuvassa jäätelö vielä ennen pakastimeen menoa:


Parhaimmillaan itse tehty jäätelö on parin päivän sisällä. Ennen tarjoilua jäätelö kannattaa ottaa pois pakastimesta n. puoli tuntia aiemmin, jolloin jäätelöstä saa helposti tehtyä palloja. Kermaisen täyteläisen jäätelön kanssa tarjottavaksi sopii hyvin marjat.


Katso myös muut blogimme reseptit kondensoidusta maidosta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Olen ennen tehnyt ilman tuota kreikkalaista jogurttia ja jädestä tulee silloin liian kovaa. Jos se vähän pehmittäisi.
    Jäätelöä olen tehnyt itse koska sokeritonta ei juurikaan löydy kaupoista. Kondensoitua maitoa löytyy nykyään makeutamattomana (esim. Alepoista). Saa sokerittoman version tehdä ihan millä mausteilla haluuaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Makeutetun maitotiivisteen ja kermavaahdon kanssa jäätelöstä tulee sopivan pehmeää, mutta makeuttamaton maitotiiviste on hieman eri tuote. Se ei ole ihan niin täyteläistä ja paksua kuin makeutettu. Voi olla, että sen takia jäätelöstä tulee vähän kovempaa. Toivottavasti kreikkalaisesta jogurtista on apua :)

      Poista