27. huhtikuuta 2016

Koivunmahlamehu - kesäjuhlien hitti

Koivunmahlan juoksuttamisella on pitkät perinteet sekä Suomessa että Venäjällä. Mahlaa valutetaan keväisin, jolloin mahla virtaa koivussa noin viikon ajan ennen silmujen puhkeamista. Paljolta vaivalta säästyy kuitenkin kun hakee valmista mintunmakuista koivunmahlamehua kaupasta!

Koivunmahla on koivun omaa nektaria eli mahla sisältää puun talven aikana varastoimia ravintoaineita. Koivunmahlamehua voikin hyvin kutsua luonnon omaksi energiajuomaksi. Koivunmahlassa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Koivunmahlan sanotaan mm. virkistävän ja antavan energiaa, parantavan kehon vastustuskykyä ja auttavan estämään vilustumisia, tartuntatauteja ja allergiaa. Monet ovat myös kertoneet saaneensa koivunmahlasta apua vatsan toimintaan ja jopa reumavaivoihin tai koivun siitepölyallergiaan.


Raikas ja kesäinen koivunmahlamehu on myös mitä mainioin jano- tai juhlajuoma. Mojitomainen koivunmahlamehu on maustettu mintulla ja se sopii juotavaksi sellaisenaan tai sitruuna- tai limettimehutilkalla terästettynä. Ehdottomasti parhaalta koivunmahlamehu maistuu kun se juodaan ihan kylmänä eli kannattaa laittaa juoma ajoissa jääkaappiin tai käyttää reilusti jääpaloja. Hyvin jäähdytetty koivunmahlamehu sopii virkistäväksi janojuomaksi vaikka saunan jälkeen.

Kevään ja kesän juhlissa koivunmahlamehu on hyvä vaihtoehto alkoholittomaksi juomaksi. Kesäjuhlien helpon alkoholittoman boolin teet lisäämällä koivunmahlamehuun sitruunalimsaa tai kivennäisvettä. Koristeeeksi sopivat sitruuna- tai limeviipaleet, mintunlehdet ja jääpalat.



Koivunmahlamehu on myös hyvä pohja muille juomille. Tässä pari helppoa ideaa hiukan erilaisista kesäjuomista:

Raikas koivunmahla-limettijuoma


Laita lasin pohjalle 3 limetinlohkoa ja reilusti mintunlehtiä. Murskaa limettejä ja minttua hieman esim. ruokalusikalla. Täytä lasi jäämurskalla ja kaada sitten lasiin Mintunmakuista koivunmahlamehua. Pyöräytä maut lusikalla sekaisin ja nauti!

Raikas alkudrinkki koivunmahlamehusta


Kaada Mintunmakuista koivunmahlamehua kuohuviinilasi noin puolilleen. Täytä lasi kuivalla kuohuviinillä. Tarjoa heti.

Koivunmahlamehu sopii hyvin myös smoothieen tai pirtelöihin. Katso koivunmahlasmoothien resepti kotisivuiltamme!


Mintunmakuista koivunmahlamehua on Suomessa saatavilla mm. hyvin varustetuista S- ja K-kaupoista sekä Tokmanneista. Jos tuotetta ei löydy hyllystä, kannattaa esittää toive suoraan kauppiaalle - sen verran hyvää tämä on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti