6. maaliskuuta 2016

Minikokoiset puolukka-kinuskipavlovat

Venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty pavlova on mitä helpoin herkku tarjottavaksi kahvipöydässä. Marengin ja täytteet voi hyvin valmistaa etukäteen ja koota vasta juuri ennen tarjoilua.

Tällä kertaa kokeilimme pavlovan minikokoisia versioita Pirkan ohjetta mukaillen. Ohje on pituudestaan huolimatta todella yksinkertainen. Marengin, kermavaahdon ja puolukkakastikkeen tekee kaikki hetkessä ja kaikki raaka-aineet löytyvät lähikaupasta tai jo kotoa. Suloiset minikokoiset pavlovat sopivat hyvin myös ystävänpäivää tai vaikka tulevaa naistenpäivää juhlistamaan :)

Kinuskikastikkeen sijaan käytimme tietenkin karamellisoitua maitotiivistettä, joka sopii maustamaan kermavaahdon myös esim. täytekakuissa. Karpalot puolestaan on korvattu pakastimesta löytyneillä puolukoilla.

Puolukka-kinuskipavloviin tarvitset: 

Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Puolukkakastike

100 g puolukoita
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria

Kinuskikerma
n. 1 dl vispi- tai kuohukermaa
100 g maitorahkaa
0,5 dl Dovgan karamellisoitua maitotiivistettä

Koristeeksi
puolukoita
paahdettuja mantelilastuja

1. Valmista ensin marenki. Kuumenna uuni 125-asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kulhossa vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa eikä putoa ylösalaisin käännetystä kulhosta. Pursota marengista leivinpaperin päälle uunipellille ympyröitä, joissa ulkoreuna on keskustaa paksumpi. Mitä korkeampi reuna, sitä enemmän täytettä mahtuu myöhemmin. Paista marenkeja uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunti. Tarkista, että marengit ovat kovettuneet päältä ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Sisuksen on tarkoitus jäädä pehmeämmäksi.

2. Mittaa puolukkakastikkeen aineet kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia. Jäähdytä.

3. Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen lopussa karamellisoitu maitotiiviste. Sekoita joukkoon maitorahka ja tarkista maku.

4. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita.

5. Täytä marengit kinuskikermavaahdolla, puolukkakastikkeella ja koristele mantelilastuilla ja puolukoilla. Tarjoa heti.

Jos haluat tarjota pavlovat vasta myöhemmin, säilytä marengit tiivissä rasiassa ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti