18. tammikuuta 2015

Vuohenjuustosalaatti Granaattiomenakastikkeella


Granaattiomenakastike on uutuus, jota ei vielä löydy kuin muutamasta kaupasta.
Mutta tulossa on! Ja mielenkiintoinen uutuus onkin!

Tänään kokeilimme sitä vuohenjuustosalaattiin ja siitä tulikin erinomaisen herkullista!



Vuohenjuustosalaatin ainekset:
- pussi salaattisekoitusta
- fenkoli
- vuohenjuustoa
- valkoista balsamicoa, suolaa, pippuria, oliiviöljyä
- granaattiomenakastiketta





1.
Tee fenkolista suikaleita raastimella tai
veitsellä. Marinoi suikaleita
valkoisella balsamicolla.
Lisää vielä tilkka oliiviöljyä,
suolaa ja pippuria.

2. 
Viipaloi vuohenjuustot lautaselle.
Paahda vuohenjuustoihin vähän
tummaa pintaa.

Meillä käytetään Motonetista tai Biltemasta
ostettua "liekityslaitetta".
Näitä laitteita saa kyllä hienompiakin,
ihan ruuanlaittoon tarkoitettuja, mutta
meillä on tällainen äijäversio.
Jos et omista "liekityslaitetta", voit laittaa
vuohenjuustoviipaleet myös uuniin
grillivastusten alle pikku hetkeksi.






















3.
Sivele Granaattiomenakastiketta lautaselle,
vuohenjuustoviipaleiden alle.
Pudottele samaa kastiketta myös hiukan
niiden päälle.

4.
Kokoa annos valmiiksi.
Salaattisekoitukseen voi myös
lisätä hieman oliiviöljyä ja
valkoista balsamicoa.





Vuohenjuustosalaatti Granaattiomenakastikkeella.


Granaattiomenakastike
on mielenkiintoinen
ja monipuolinen uutuustuote.
Maku on makean-hapan ja sitä voi käyttää
esimerkiksi tumman balsamicokastikkeen
tapaan, esimerkiksi salaateissa tai jälkiruuissa.
Granaattiomenakastiketta testaamme vielä
lisää ja raportoimme ideoista.


/Maarit







2 kommenttia:

  1. Hei,

    eksyin vasta äskettäin tähän blogiin ja venäläisenä on kyllä mielenkiintoista lukea, millaisia juttuja olette keksineet! Venäläinen keittiö saa oikeastaan aina pienen twistin jokaisen kokin omassa keittiössä, joten reseptivariaatioita löytyy joka lähtöön. Pakko jakaa vinkki granaattiomenakastikkeesta: Kyseinen kastike sopii erinomaisesti marinadiksi lihalle sekä sivellettäväksi grillattavan lihan päälle. Makeutensa takia kastike karamellisoituu ja muodostaa oikein maukkaan pinnan lihaan, joka ei kuitenkaan lihalla maistu makealta! Sopii varmasti esimerkiksi shashlikkien tekoon :)

    Terkuin,
    Natalia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Natalia,

      mukavaa, että olet löytänyt blogiimme! Olet aivan oikeassa siinä, että reseptejä löytyy joka kokilta omansa. Me yritämme täällä blogissa toisaalta tuoda esiin perinteisempiä venäläisiä ruokia ja tehdä niitä tutuksi suomalaisille, mutta myös keksiä uusia tapoja käyttää tuttuja tuotteita. Myös kaikki vinkit lukijoilta on aina enemmän kuin tervetulleita! Granaattiomenakastike marinadina kuulostaa herkulliselta, pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä ja kommentista! :)

      Poista