Friteerauksen lisäksi loistava tapa valmistaa pelmeneistä nopeasti jotain herkullista on tuunata ne italialaisittain: katso vaikkapa aiempi vinkkimme pelmeneistä italialaisittain.
Oma suosikkini on kuitenkin keitto, joka tehdään kiinalaisen wonton-keiton tapaan. Keitto valmistuu samalla kun pelmenit kiehuvat, joten aikaa kuluu vain muutama minuutti. Tämän vuoksi tämä ohje sopii erinomaisesti päiviin, jolloin ei ole aikaa ruuanlaitolle, mutta haluaa kuitenkin jotain hyvää. Hieman tulinen keitto lämmittää myös kivasti.
Pelmenikeitto kiinalaisittain
1 pss Taschki-kalkkunapelmenejä (500 g)
½ kurkku
Gruzia-chilitahnaa (kuvassa)
Soijakastiketta
Valmistus:
1. Keitä pelmenit runsaassa suolatussa vedessä.2. Pilko tuorekurkkua ohuiksi suikaleiksi. Lisää kulhon pohjalle kurkkusuikaleet, maun mukaan Gruzia-chilitahnaa valkosipulilla sekä 1 rkl soijakastiketta.
3. Kun pelmenit nousevat pintaan ja muuttuvat valkeiksi, lisää pelmenit ja lientä kulhoon kurkun ja mausteiden päälle. Tarjoile heti.
Vaikka keitto näyttää vaatimattomalta, chilitahnan ansiosta siinä on kuitenkin reippaasti makua. Keiton liemi on sen verran hyvää, ettei sen arvaisi olevan näin helppoa ja nopeaa. Liemenkin voi toki maustaa monella muulla tavalla, tässä vain yksi ehdotus. Kertokaa ihmeessä muita hyviä pelmenivinkkejä kommenteissa, olisi kiva kokeilla! :)
/ Annika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti