21. tammikuuta 2015

Pelmenit kiinalaisittain ja muita ideoita

Valmiina pakasteesta löytyvät pelmenit ovat kiireisen arjen pelastus. Pelmeneitä on mahdollista muunnella loputtomasti, ja perinteisen lihaliemessä tai vedessä keittämisen sijaan näitä voi myös paistaa, valmistaa uunissa tai friteerata.

Friteeratut pelmenitFriteeratut pelmenit ovat hyvää naposteltavaa ja niiden kaveriksi sopii hyvin ranskankerma, adjika-kastike sekä suolakurkut. Uppopaistamiseen sopivat jäiset pelmenit ja 180-asteessa pelmenin ruskistumisessa kuluu muutama minuutti.


Friteeratut pelmenitVenäjällä pelmenit ovatkin nimenomaan pikaruokaa ja ne ovat pitkään korvanneet länsimaiset pikaruuat kuten pizzat ja hampurilaiset. Pelmeneitä voidaan valmistaa talkoovoimin useita satoja ja pakastaa tulevaa tarvetta varten. Pakastetut pelmenit säilyvät pitkään ja ovat hyvä hätävara pakkasessa. Erityisesti näissä kaupan valmiissa pelmeneissä tykkään siitä, että ne ovat kuitenkin täysin lisäaineettomia ja myös kananmunattomia.

Friteerauksen lisäksi loistava tapa valmistaa pelmeneistä nopeasti jotain herkullista on tuunata ne italialaisittain: katso vaikkapa aiempi vinkkimme pelmeneistä italialaisittain.

Oma suosikkini on kuitenkin keitto, joka tehdään kiinalaisen wonton-keiton tapaan. Keitto valmistuu samalla kun pelmenit kiehuvat, joten aikaa kuluu vain muutama minuutti. Tämän vuoksi tämä ohje sopii erinomaisesti päiviin, jolloin ei ole aikaa ruuanlaitolle, mutta haluaa kuitenkin jotain hyvää. Hieman tulinen keitto lämmittää myös kivasti.

Gruzia-chilitahna valkosipulilla Pelmenikeitto kiinalaisittain

1 pss Taschki-kalkkunapelmenejä (500 g)
½ kurkku
Gruzia-chilitahnaa (kuvassa)
Soijakastiketta

 Valmistus:

1. Keitä pelmenit runsaassa suolatussa vedessä.

2. Pilko tuorekurkkua ohuiksi suikaleiksi. Lisää kulhon pohjalle kurkkusuikaleet, maun mukaan Gruzia-chilitahnaa valkosipulilla sekä 1 rkl soijakastiketta.

3. Kun pelmenit nousevat pintaan ja muuttuvat valkeiksi, lisää pelmenit ja lientä kulhoon kurkun ja mausteiden päälle. Tarjoile heti.


Vaikka keitto näyttää vaatimattomalta, chilitahnan ansiosta siinä on kuitenkin reippaasti makua. Keiton liemi on sen verran hyvää, ettei sen arvaisi olevan näin helppoa ja nopeaa. Liemenkin voi toki maustaa monella muulla tavalla, tässä vain yksi ehdotus. Kertokaa ihmeessä muita hyviä pelmenivinkkejä kommenteissa, olisi kiva kokeilla! :)

Pelmenikeitto kiinalaiseen tapaan
/ Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti