5. huhtikuuta 2017

Savukalakeitto kilohailista

Perinteinen kalakeitto on helppo ja nopea arkiruoka. Vaihtelua saat kun käytät keittoon lohen sijasta muita kaloja, esim. savustettu kilohaili sopii kermaiseen kalakeittoon mainiosti. Muuten keiton voi valmistaa aivan samaan tapaan kuin muutkin kalakeitot.  

Savukalakeitto kilohailista (neljälle)

500 g perunaa
2 porkkanaa
puolikas purjo
1 sipuli
1 rkl öljyä
8-9 dl kalalientä
1 rkl raastettua (luomu)sitruunan kuorta
laakerinlehti
kokonaisia maustepippureita
2 dl kermaa
tilliä 
2 prk (160 g) Old Riga savustettua kilohailia öljyssä

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja silppua sipuli. Kuullota purjoa ja sipulia öljyssä. Lisää perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää kalalientä niin, että kasvikset peittyvät. Voit käyttää myös vettä ja liemikuutiota tai fondia. Mausta sitruunankuoriraasteella, laakerinlehdellä ja kokonaisilla pippureilla. Jatka keittämistä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi kerma ja tilli. Kiehauta ja tarkista maku, älä enää keitä. Lisää valutetut kilohailit keittoon tai suoraan valmiiden annosten pinnalle.Jos kilohaili ei ole sinulle vielä tuttua tai et tiedä mistä sitä voi ostaa, ei hätää! Old Riga savustettuja kilohaileja myyvät kaikki suurimmat, hyvin varustetut ruokakaupat (mm. S- ja K-kaupat, Tokmannit). Öljyyn säilöttyä savustettua kilohailia löytyy kaupasta 120, 160 tai 250 g pakkauksissa. Kannattaa kokeilla kilohailia myös sellaisenaan leivän päälle, peruna- tai pastasalaatteihin tai vaikka kiusaukseen. Lisää reseptejä ja vinkkejä löydät kotisivuiltamme.

/ Annika

1 kommentti: