Tomaatti-puolukkakastike on tämän kevään uutus, jota saa nyt ensi kertaa Suomesta. Kesällä tätä kastiketta kokeillaan meillä varmasti ainakin grillimarinadeihin ja miksei ketsupin korvikkeenakin. Kastiketta voi myös käyttää sellaisenaan pääruuan lisäkkeenä, mutta erityisen hyvin tomaatti-puolukkakastike sopii liharuokien pariksi.
Monet suomalaiset
perinneruoat, kuten poronkäristys tai kaalipata, eivät maistu samalta ilman puolukkaa. Muissa maissa on
kuitenkin usein tapana lisätä sekaan myös tomaattia. Tomaatti ja puolukka on herkullinen yhdistelmä
etenkin riistaruoissa.
Peuraa, hirveä tai muuta herkkua ei meillä ollut
saatavilla, mutta johonkin lihapataan tätä kastiketta oli kokeiltava.
Niinpä täällä testikeittiössä valmistui karjalanpaistia vähän
erilaisella twistillä.
Kovin mutkikasta tämän valmistaminen ei ole, mutta tapoja on tietysti yhtä monia kuin kokkeja. Meillä raaka-ainelista oli seuraavanlainen:
400 g lihaa kuutioituna (esim. possua, nautaa, lammasta, myös peura, hirvi ja muu riista sopii hyvin)
1 sipuli lohkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
3 porkkanaa viipaloituna
4 rkl tomaatti-puolukkakastiketta
Pilko kasvikset ja ruskista lihat muutamassa erässä pannulla. Siirrä lihat uunivuokaan, huuhdo pannu aina välissä vedellä ja kaada vesi lihojen päälle. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanaa hetki pannulla ja lisää tomaatti-puolukkakastike. Siirrä myös kasvikset uunivuokaan ja lisää tarvittaessa vettä, jotta liha ja kasvikset peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiireisen versiossa pataa kypsennetään 200 asteessa n. 2-3 tuntia, kärsivällisemmät hauduttelevat miedossa lämmössä useamman tunnin. Lopputulos on joka tapauksessa herkullinen!
/ Annika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti