8. kesäkuuta 2014

Uusia perunoita ja uusia kalatuttavuuksia!

Aurinko paistaa ja lähestymme juhannusta - tuota ihanaa keskikesän juhlaa!
Puoli Suomea syö ulkona, mökeillään, pihoillaan, järven rannalla, saaressa...
kuka missäkin. Retkeily jossain muodossa kuitenkin kuuluu asiaan.

Säilykkeet on helppo kesäruoka, koska ne eivät tarvitse kylmäsäilytystä. Helppoja
herkkuja kesäretkellä, piknikillä, kesämökillä, telttailemassa...

Maistelimme tänään Venäläisen Keittiön Herkkuja -sarjan kaloja uusien perunoiden
kaverina
. Maistelussa olivat Lohenfilee omassa mehussa, Savustettu silakka öljyssä
ja Kilohaili öljyssä.

Kalat ovat mainio lisuke uusien perunoiden kanssa ja mielenkiintoinen vaihtoehto
perinteiselle suolaiselle sillille. Näistä Lohisäilyke oli erityisesti lasten mieleen,
sillä perinteiset kesäpöydän sillit ovat olleet liian suolaisia lasten makuun. Perheen
viisivuotias pisteli ennakkoluulottomasti suuhunsa myös silakkaa ja kilohailia
ja kyseli että "voiko tämän hännänkin syödä?"



Maistelussa Lohenfilee omassa mehussa, Savustettu silakka öljyssä ja Kilohaili öljyssä.



















Laadukkaita, hyviä tuotteita. Silakat ja Kilohaili olivat siististi pakattu purkkiin ja kalojen
rakenne oli todella kaunis. Niistä voisi saada näyttävän tarjoilun noutopöytään.
Nämä herkut pääsevät parhaiten oikeuksiin perunoiden kanssa, mutta jäin miettimään,
miten näitä voisi käyttää ruuan valmistuksessa. Palaan tähän vielä myöhemmin ja
esittelen muutaman idean, kunhan niitä on ensin kokeiltu.



/Maarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti